Решението на Международния наказателен съд в Хага да издаде заповед за

...
Решението на Международния наказателен съд в Хага да издаде заповед за
Коментари Харесай

Галант: Съдът в Хага иска да ни отнеме правото да се защитаваме

Решението на Международния углавен съд в Хага да издаде заповед за арет е " опит да се откаже правото на страната Израел да се пази ". Това разгласи министърът на защитата Йоав Галант, когото главният прокурор на МНС Карим Хан желае да подведе под отговорност поради хипотетични закононарушения по време на спора в Газа от 7 октомври насам.

" Държавата Израел се бори от 7 октомври против смъртоносен и свиреп зложелател, който е направил жестокости против израелски дами, деца и мъже и в този момент употребява личния си народ като жив щит. Израелските отбранителни сили се бият в сходство с разпоредбите на интернационалното право, като подхващат неповторими филантропични старания, каквито не са предприемани в нито един въоръжен спор.

Паралелът на прокурора на МНС между терористичната организация " Хамас " и страната Израел е срамен и непоносим. Държавата Израел не признава властта на съда. Опитът на прокурора Карим Хан да откаже правото на страната Израел да се пази и да освободи своите отвлечени би трябвало да бъде отритнат изрично ".

Бенямин Нетаняху и Галант са упрекнати в изтребване, причиняване на апетит като способ на война, отвод от доставки на филантропична помощ и съзнателно нахлуване против цивилни. Лидерите на " Хамас " Яхия Синуар, Мохамед Дейф и Исмаил Хания бяха посочени от съда като търсени за закононарушения на изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване, полово принуждение и изтезания. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР